Gerrienke Oppenhuizen

 

Als woorden het niet kunnen zeggen, laat dan je lijf het vertellen..!

Wat maakt dat een mens zich op een bepaalde manier beweegt? Hoe drukt hij of zij zich uit? Of juist niet? Wat is zichtbaar of mag juist niet worden gezien?
De schors van een boom is het eerste wat je ziet van de stam; maar daar binnenin zijn de jaren te vinden, de groei te lezen!

Deze vragen en nog veel meer vind ik fascinerend. Het maakt me nieuwsgierig naar mijzelf – hoe doe ik dat? Hoe beweeg ik mij in contacten en relaties. Hoe verhoud ik mij tot de ander, maar bovenal tot mijzelf? Én hier ben ik ook nieuwsgierig naar bij de ander. Hoe doet ‘ie dat en wat vertelt het lijf?

Zelf ben ik van vroeger uit veel sportief geweest en tot op de dag van vandaag houd ik van bewegen. Ik twijfelde tussen fysiotherapie of psychologie studeren. En had mijn ideale combinatie gevonden in psychomotorische therapie (PMT).
Ik heb de opleiding tot PMT’er gedaan aan de CALO in Zwolle en heb op verschillende (forensische) plekken gewerkt en ervaring opgedaan in het brede spectrum van de geestelijke gezondheidszorg.
Al tijdens mijn middelbare school had ik een lijntje met de haptonomie en in 2009 ben ik begonnen met de studie tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Tijdens het werk in mijn eigen praktijk ben ik erachter gekomen dat ik veel affiniteit heb met vragen rondom contact, vormen van contact en patronen van reacties. Ook vanuit de hechting en trauma.
Hoe kan optimaal contact ontstaan zodat je verbinding hebt die jou als mens goed doet?

Het woord ‘ontluiken’ raakt voor mij persoonlijk daarin de kern; worden wie je in wezen bent, wat je verhaal ook is.
Wat mij betreft is je authenticiteit je kostbaarste bezit!

Ik ben ervan overtuigd dat het gevoelsmatige contact met je lijf je daarbij echt op weg helpt.

Haptotherapie en PMT zijn te onderscheiden; het lichaam is volgens mij niet te scheiden in bewegen of voelen – ik nodig je uit om je (weer) voelend te bewegen!