Hechting & Contact

Gebeurt jou vaak hetzelfde in een contact, waar je last van hebt of ongemak bij voelt? In je relatie, in vriendschappen, binnen de familiebanden of op het werk?
Het overkomt jou altijd of het lijkt dat je steeds iets net niet voor elkaar kunt krijgen?
Patronen kunnen diep in je lijf zitten en je manier van contact maken doe je om die zo optimaal mogelijk te hebben. Om juist iets te ervaren of juist niet..! Wat zit er aan sensaties en emoties in je lijf achter je overtuigingen en gedrag?

Iedereen heeft een eigen manier van in contact gaan. En die ontstaat mede door je hechting. Hechting gaat om contact maken. Contact hebben. Je verbonden voelen.
Zodat je jezelf kan voelen en daarin vooral ook veilig. Dat heb je nodig voor je ontwikkeling en je ontwikkelt je daardoor, het vormt je.
Je hebt de bekende grijze muisjes en de vooraan staande haantjes.
Maar ook bijvoorbeeld diegene die altijd bezig is en je fluitend van alles uit de handen neemt of juist zeer op zichzelf is en niet iets van de ander aanneemt.

De tast is ons allereerste ontwikkelde zintuig. Al tijdens de zwangerschap reageert een baby op aanraking.
Vanuit deze tast, de aanraking, maak je dus contact met elkaar.
Contact heeft dus ook altijd een lichamelijke component!

Ik kan met je gaan onderzoeken en ontdekken wat je lichaam te vertellen heeft over je verhaal en je uitnodigen (opnieuw) het contact te optimaliseren en je ontwikkelde patronen doorbreken.
Omdat gehechtheid en trauma mij ontzettend boeit, heb ik mij door middel van scholingen ook verder verdiept in de methode van de Sensorimotor Psychotherapie. Ook ben ik bekend met de Schematherapie (filmpje Youtube over ontstaan van patronen en doorbreken daarvan).
Daarom kan ik goed aansluiting maken bij een al gestarte/afgeronde psychotherapeutisch proces. Ik kijk graag met je mee naar de samenwerking en toegevoegde waarde hierin!
Neem vrijblijvend met je vraag contact met me op.

Ben je specifiek op zoek naar een haptonomische zwangerschapsbegeleider die jou met je partner in een paar sessies begeleiding geeft om contact te maken met jullie kindje en ook voor te bereiden op de zwangerschap, dan raad ik je mijn collega Martine van der Meulen van harte aan!